Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z szynki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka w całośći 500 kg
ser żółty 200 gram
polędwica wieprzowa klika plasterków
cebula 1 sztuka
przyprawy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z szynki

Kroki postępowania

1
szynkę kroimy na plasterki i rozbijamy . oprószamy solą pieprzem i ulubionymi przyprawami. na każdą część nakładamy cebulę( oczywiście pokrojoną w piórka. ) . szynkę ser i zwijamy. upinamy wykałaczkami by się nie rozpadały.
obtaczamy w jajku i bułce( nie jest to konieczne ale mają lepszy smak)
Krok 1 - roladki z szynki foto
2
smażymy na malutkim ogniu powoli i dokładnie by całość nam się usmażyła.
Krok 2 - roladki z szynki foto
3
podajemy w ziemniaczkami i sosem
Krok 3 - roladki z szynki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 27.11.2012 16:25
dla mnie roladki
ilka_86 27.11.2012 14:42
wspaniałe roladki
kaja1991 27.11.2012 13:00
szynka nie była sucha,
kaja1991 27.11.2012 12:59
zajadałam się nimi u mojej mamy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak