Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z suszonymi pomidorami
Na zamarynowane mięso rozsmarować grzyby i na środku ułożyć po jednym suszonym pomidorku, delikatnie zwinąć mięso jak tradycyjne roladki tak, aby nadzienie nam nie wysunęło się z mięsa.
Zwinięte roladki spiąć wykałaczką lub zawiązać nicią, po wierzchu posypać solą oraz pieprzem i zrumienić na smalcu, następnie przełożyć do innego garnka, a na tłuszczu zrumienić drugą część cebuli też pokrojona w drobna kostkę po podsmażeniu cebule dodać do mięsa,można tez to zrobić razem jeśli mamy większą patelnie.
Do garnka z mięsem dolać 1 szklankę gorącej wody, dodać kilka ziaren kolorowego pieprzu, 3-4 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy, czosnek oraz szczyptę soli i szczyptę chili, dusić pod przykryciem do miękkości pod koniec dodać wino i już bez przykrycia odparować troszkę nadmiar płynu.