Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z serkiem i pietruszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 4 płaty
serek topiony
pietruszka zielona
sól
pieprz
jajko 1 szt
mleko 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z serkiem i pietruszką

Kroki postępowania

1
mięso umyłam i rozbiłam na cienie plastry. Na każdy położyłam kawałek serka topionego i zieloną pietruszkę.
Krok 1 - roladki z serkiem i pietruszką foto
2
Zwinęłam w rulony. Jajko wymieszałam z mlekiem i przyprawami. Roladki obtoczyłam w jajku i bułce tartej.
Krok 2 - roladki z serkiem i pietruszką foto
3
Smażyłam na dużej ilości oliwy i na małym ogniu, tak by mięso w środku się usmażyło.
Krok 3 - roladki z serkiem i pietruszką foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - roladki z serkiem i pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 27.01.2014 10:40
smaczne roladki
Justyna Jussstiii 21.01.2014 22:54
szybki sposób na dobry obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak