Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem ricotta i pieczarkami.

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
pieczarki 200 g
ser ricotta 200 g
cebula 1 szt
żółtko surowe 2 szt
czosnek 1 ząbek
masło 100 g
grzyby leśne 500 g
kuskus 300 g
śmietana 30% 150 ml
sól do smaku szczypta
pieprz szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
natka pietruszki 1 szt
szynka parmeńska 4 plastry
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem ricotta i pieczarkami.

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć,pokroić i podsmażyć z czosnkiem i drobno posiekaną cebulą z małą ilością soli.
Krok 1 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
2
Pieczarki przełożyć do miski.Dodać ser ricotta i żółtka.Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
3
Mięso indyka podzielić na cztery części.Delikatnie rozbić przez folię i posolić.Na każdy kawałek mięsa położyć plaster szynki parmeńskiej lub innej szynki wędzonej na zimno.Następnie nałożyć po dwie łyżki farszu na każdy kawałek mięsa.
Krok 3 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
4
Zwinąć rolady i podsmażyć na złoty kolor na małej ilości oliwy.
Krok 4 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
5
Rolady przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 170 stopniach przez 60 minut.Jeśli będą się zbyt mocno przypiekały,to przykryć folią aluminiową.
Krok 5 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
6
Kaszkę kuskus lekko posolić i zalać wrzątkiem na kilka minut.Wody powinno być centymetr nad kaszką.
Grzyby poddusić na patelni z solą,pieprzem.Następnie dodać śmietanę i dusić jeszcze kilka minut.Jeśli nie mamy akurat świeżych grzybów,można kupić mrożone lub w słoiku.

Upieczoną roladę wykładamy na grzyby.Podajemy z kuskusem.Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki i obiad gotowy.
Jeśli mięso nam zostanie,to kroimy w plasterki.Podajemy ze świeżymi warzywami lub sosem.Na zimno smakuje równie dobrze np.jako kolacja :-)
Krok 6 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 05.05.2014 21:16
pyszny obiadek
RenataZ-et 11.03.2014 22:16
rewelacyjne są takie roladki
Grazyna0211 06.03.2014 14:24
pyszne danie
adelajda 03.03.2014 11:14
super nadzienie :)
Dorota59 28.02.2014 20:26
zapowiada się smakowicie
gibli 20.02.2014 13:22
fajny pomysł, ciekawe danie:)
irenka 19.02.2014 21:14
ale przepyszne jedzonko
monia502 19.02.2014 08:51
Bardzo smakowite.
Milka100 19.02.2014 08:34
ale pyszności
Kuchenka 19.02.2014 08:06
coś apetycznego!
2milutka 19.02.2014 08:03
bardzo ciekawe nadzienie
agnieszka131919 19.02.2014 07:39
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak