Roladki z serem ricotta i pieczarkami.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 szt
  • pieczarki

    200 g
  • ser ricotta

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • żółtko surowe

    2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    100 g
  • grzyby leśne

    500 g
  • kuskus

    300 g
  • śmietana 30%

    150 ml
  • sól do smaku

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
  • natka pietruszki

    1 szt
  • szynka parmeńska

    4 plastry
  • oliwa

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
Pieczarki umyć,pokroić i podsmażyć z czosnkiem i drobno posiekaną cebulą z małą ilością soli.
Krok 2 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
Pieczarki przełożyć do miski.Dodać ser ricotta i żółtka.Doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
Mięso indyka podzielić na cztery części.Delikatnie rozbić przez folię i posolić.Na każdy kawałek mięsa położyć plaster szynki parmeńskiej lub innej szynki wędzonej na zimno.Następnie nałożyć po dwie łyżki farszu na każdy kawałek mięsa.
Krok 4 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
Zwinąć rolady i podsmażyć na złoty kolor na małej ilości oliwy.
Krok 5 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
Rolady przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 170 stopniach przez 60 minut.Jeśli będą się zbyt mocno przypiekały,to przykryć folią aluminiową.
Krok 6 - Roladki z serem ricotta i pieczarkami. foto
Kaszkę kuskus lekko posolić i zalać wrzątkiem na kilka minut.Wody powinno być centymetr nad kaszką.
Grzyby poddusić na patelni z solą,pieprzem.Następnie dodać śmietanę i dusić jeszcze kilka minut.Jeśli nie mamy akurat świeżych grzybów,można kupić mrożone lub w słoiku.

Upieczoną roladę wykładamy na grzyby.Podajemy z kuskusem.Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki i obiad gotowy.
Jeśli mięso nam zostanie,to kroimy w plasterki.Podajemy ze świeżymi warzywami lub sosem.Na zimno smakuje równie dobrze np.jako kolacja :-)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 05.05.2014 21:16
pyszny obiadek
RenataZ-et 11.03.2014 22:16
rewelacyjne są takie roladki
Grazyna0211 06.03.2014 14:24
pyszne danie
adelajda 03.03.2014 11:14
super nadzienie :)
Dorota59 28.02.2014 20:26
zapowiada się smakowicie
gibli 20.02.2014 13:22
fajny pomysł, ciekawe danie:)
irenka 19.02.2014 21:14
ale przepyszne jedzonko
monia502 19.02.2014 08:51
Bardzo smakowite.
Milka100 19.02.2014 08:34
ale pyszności
Kuchenka 19.02.2014 08:06
coś apetycznego!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat