Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 filety
ser żółty 6 plasterków
szynka konserwowa 6 plasterkow
sól do smaku d/s
pieprz d/s
mąka pszenna do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Z każdego fileta wykroić 3 płaty. Każdy płat rozbić. Posypać solą i pieprzem do smaku.

Na każdym ułożyć plaster żółtego sera i plaster szynki konserwowej.

Następnie każdy zwinąć w roladkę.

Do jednej miski wsypać mąkę, do drugiej wbić jajka i je rozbełtać a do trzeciej wsypać bułkę tartą. Każdą roladkę dokładnie obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim roladki na rumiano ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 13.02.2017 18:53
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu najlepiej z ziemniakami i ulubioną surówką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak