Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bakłażan
2 sztuki -
czosnek
2-3 ząbki -
rozmaryn świeży
-
oliwa
-
Sól ziołowa jodowana Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
ser feta
2-3 plastry
Przepis i sposób przygotowania ROLADKI Z PIECZONYCH BAKŁAŻANÓW Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM I FETĄ
2/ Na wierzch posypać posiekany czosnek, rozmaryn i lekko oprószyć solą (ale nie za dużo). Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 15 min, aż się zarumienią. Wystudzić, układać kawałeczki fety i zwijać od węższego boku do szerszego, spiąć wykałaczką.
Roladki można serwować na zimno i na ciepło. Pyszne z sosem pomidorowym.![]()
Komentarze (6)