Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI Z PIECZONYCH BAKŁAŻANÓW Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM I FETĄ

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
czosnek 2-3 ząbki
rozmaryn świeży
oliwa
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
ser feta 2-3 plastry

Porada

Roladki można serwować na zimno i na ciepło. Pyszne z sosem pomidorowym.

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI Z PIECZONYCH BAKŁAŻANÓW Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM I FETĄ

1/ Bakłażany umyć, odciąć korzonek i pokroić wzdłuż na plastry ok 0,5 cm. Każdy plaster posypać solą i odstawić na ok 15 min. Następnie opłukać z soli i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy plaster smarować oliwą z obu stron i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

2/ Na wierzch posypać posiekany czosnek, rozmaryn i lekko oprószyć solą (ale nie za dużo). Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 15 min, aż się zarumienią. Wystudzić, układać kawałeczki fety i zwijać od węższego boku do szerszego, spiąć wykałaczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 24.03.2015 10:09
Apetyczne roladki.
Barbara777 24.03.2015 09:57
same pyszności
ilka01 24.03.2015 08:39
moje smaki :)
justynkag 24.03.2015 07:44
Wyglądają smacznie
Krzysztof15 24.03.2015 06:59
wygladaja smacznie
barbara11561 23.03.2015 22:07
Pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak