ROLADKI Z PIECZONYCH BAKŁAŻANÓW Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM I FETĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    2 sztuki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • rozmaryn świeży

  • oliwa

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • ser feta

    2-3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Bakłażany umyć, odciąć korzonek i pokroić wzdłuż na plastry ok 0,5 cm. Każdy plaster posypać solą i odstawić na ok 15 min. Następnie opłukać z soli i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy plaster smarować oliwą z obu stron i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

2/ Na wierzch posypać posiekany czosnek, rozmaryn i lekko oprószyć solą (ale nie za dużo). Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 15 min, aż się zarumienią. Wystudzić, układać kawałeczki fety i zwijać od węższego boku do szerszego, spiąć wykałaczką.
katerinaJ
Roladki można serwować na zimno i na ciepło. Pyszne z sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 24.03.2015 10:09
Apetyczne roladki.
Barbara777 24.03.2015 09:57
same pyszności
ilka01 24.03.2015 08:39
moje smaki :)
justynkag 24.03.2015 07:44
Wyglądają smacznie
Krzysztof15 24.03.2015 06:59
wygladaja smacznie
barbara11561 23.03.2015 22:07
Pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat