Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pieczarkami i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
pieczarki 40 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
mąka pszenna do panierki
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
ser gouda 2-3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami i serem

Cebule obrać i pokroić w kostkę i zeszklić na oleju z masłem. Podsmażyć na złoty kolor. Pieczarki pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce na grubych oczkach i dodać do cebuli. Przyprawić szczyptą soli, pieprzu i przyprawy uniwersalnej. Poddusić do miękkości. Na końcu dodać ser żółty, tyle ile lubimy 2-3 łyżki.
Pierś z kurczaka umyć i pokroić na porcje. Rozbić przez folię, jak na kotlety schabowe. Następnie faszerować pieczarkami z serem żółtym, zawijać w roladki, spiąć. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć na rumiano. Tuż przed podaniem na stół dopiec w piekarniku około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.03.2014 01:14
Zawsze dobre.
Anna20 22.02.2014 15:34
pyszny obiadek:)
halina17 22.02.2014 12:52
Smaczne roladki.
Cranberry 22.02.2014 11:41
smaczne roladki
jasiek 22.02.2014 11:38
dobra roladka
Kuchenka 22.02.2014 10:39
apetyczne są!!!
gibli 22.02.2014 10:20
bardzo kuszące te roladki:)
Gracer 22.02.2014 10:16
lubię takie roladki
norweska20 22.02.2014 09:55
roladki z pysznym nadzieniem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak