Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pekinki z tuńczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 dkg
masło do smażenia
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
ryż 150 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka (90 g)
kukurydza 1/2 puszki
kapusta pekińska ok. 10 dużych liści
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pekinki z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Pieczarki pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać do niej pieczarki, usmażyć je, lekko doprawić solą i pieprzem, ostudzić.
Krok 1 - Roladki z pekinki z tuńczykiem foto
2
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka.
Krok 2 - Roladki z pekinki z tuńczykiem foto
3
Do ryżu dodać jajka, pieczarki, odsączoną rybę i kukurydzę. Dodać też majonez, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Roladki z pekinki z tuńczykiem foto
4
Z liści kapusty delikatnie ściąć zgrubiałą część (nie przedziurawić liści). Na każdy liść (na twardszą część) nałożyć po trochu przygotowanego farszu.
Krok 4 - Roladki z pekinki z tuńczykiem foto
5
Zwinąć ścisłe roladki, ułożyć je jedna obok drugiej łączeniem do dołu, odłożyć na ok. 2 godziny. Następnie roladki kroić na 3-4 części, układać na półmisku.
Krok 5 - Roladki z pekinki z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 02.08.2016 23:33
ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak