Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pekinki z halibutem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
pieczarki 20 dkg
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 duzej sztuki
kukurydza 1/2 puszki
bazylia świeża 1 duża garść
halibut wędzony 25 dkg
majonez 2 czubate łyżki
kapusta pekińska ok. 10-12 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pekinki z halibutem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka, przesypać do miski. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać do niej pokrojone drobno pieczarki, usmażyć je, ostudzić, dodać do ryżu. Dodać też odsączoną kukurydzę.
Krok 1 - Roladki z pekinki z halibutem foto
2
Rybę rozdrobnić (skórę usunąć), bazylię posiekać, dodać do ryżu z grzybami. Dodać też majonez, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Roladki z pekinki z halibutem foto
3
Z liści kapusty delikatnie ściąć zgrubiałą część. Na połowie każdego liścia (z grubszej strony) rozłożyć po trochu przygotowanego farszu. Zwinąć ścisłe roladki, ułożyć je ciasno obok siebie łączeniami do dołu, odłożyć na 2-3 godziny.
Krok 3 - Roladki z pekinki z halibutem foto
4
Po tym czasie roladki kroić na 3 części, układać na talerzu i podawać.
Krok 4 - Roladki z pekinki z halibutem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak