Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki na omlet:
-
jajko
4 sztuki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
0,5 łyżeczki -
olej
Składniki na nadzienie:
-
serek śmietankowy
150 gramów -
rzodkiewki
4 sztuki -
szczypiorek posiekany
3 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Dodatkowo:
-
rukola
1 garść -
kukurydza konserwowa
3 łyżki -
papryka czerwona
1/2 sztuki
Sposób przygotowania
Przygotowanie nadzienie:
Serek kremowy mieszamy w misce z drobno posiekanymi rzodkiewkami i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanie omletów:
Jajka ubijamy z odrobiną soli, pieprzu i wędzoną papryką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i smażymy na średnim ogniu cienkie omlety z dwóch stron. Studzimy.
Omlety układamy na kawałku foli spożywczej, smarujemy przygotowanym serkiem, posypujemy rukolą. Paprykę kroimy w cienkie słupki i układamy na rukoli, dodajemy kukurydzę. Zawijamy jak cukierki w rulon. Roladki chowamy do lodówki na minimum 30 minut. Przed podaniem wyjmujemy roladki z foli i kroimy na kawałki.
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)