Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z oczkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
mięso mielone 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
oliwki zielone
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z oczkiem

Mięso z kurczaka rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Rozsmarować na mięsie z kurczaka. Wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć oliwki. Zwinąć roladkę. Można dodatkowo związać ją nitką.
Roladkę obsmażyć na małym ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Przed podaniem usunąć nitkę. U mnie z odsmażanymi ziemniaczkami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 03.09.2015 20:53
pysznie i domowo
Anna169Hosz 03.09.2015 20:11
Smakowicie wyglądają.
Maridka19 03.09.2015 19:52
Pyszniutkie te roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak