Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z natką pietruszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
masło ok 2 łyżki startego
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z natką pietruszki

Mięso umyć, osuszyć. Filety przekroić na połowy i lekko rozbić dłonią albo tłuczkiem. Czosnek zmiażdżyć z solą i natrzeć mięso. Oprószyć dość mocno pieprzem. Mięso zawinąć folią i odłożyć na 2-3 godz do lodówki.
Natkę pietruszki opłukać i drobno pokroić.
Płaty mięsa rozwinąć, obsypać od środka wiórkami masła i natką pietruszki. Zwinąć roladki.
Roladki panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju obracając kilka razy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.02.2017 21:46
lubię takie mięsko
Bożena Matuszczyk 04.02.2017 23:14
Smakowite i pięknie podane.;)
Bernadeta1 04.02.2017 21:52
smaczne roladki
Janina 04.02.2017 18:27
Fajne mięsko;))
dodi 04.02.2017 15:04
apetycznie wygladaja
Lis 04.02.2017 14:29
Wyglądają przepysznie:)
KORAL 04.02.2017 14:24
Bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak