Roladki z mięsa mielonego z nadzieniem pieczarkowym

Roladki z mięsa mielonego z nadzieniem pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    30 dkg
  • bułka

    1/2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • słodka papryka Prymat

    2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie

    2 łyżeczki
  • pieczarki

    20 dkg
  • czosnek

    2 ząbek
  • olej do smażenia

    1/3 szklanki
  • sól morska

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z mięsa mielonego z nadzieniem pieczarkowym foto
Do naczynia wkładamy mięso mielone,namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę,kucharek,wbijamy umyte jako ,posypujemy ziołami prowansalskimi.
Krok 2 - Roladki z mięsa mielonego z nadzieniem pieczarkowym foto
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy na jednolitą masę mięsną.
Krok 3 - Roladki z mięsa mielonego z nadzieniem pieczarkowym foto
Umyte pieczarki kroimy w cienkie plastry i razem z drobno posiekanym czosnkiem,smażymy kilka minut ,na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Roladki z mięsa mielonego z nadzieniem pieczarkowym foto
Masę mięsną układamy na folii,formujemy prostokąt.Posypujemy słodką papryką i nakładamy wystudzony farsz pieczarkowy.
Krok 5 - Roladki z mięsa mielonego z nadzieniem pieczarkowym foto
Przy pomocy folii , zwijamy całość w rulon.
Roladki wkładamy na rozgrzany olej,smażymy pod przykryciem.
Smażymy około 10 minut, w miedzy czasie roladki obracamy.
Wacław
Roladki smakują na gorąco jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

20.03.2017 18:35
Super roladki

paniusiaewa

25.02.2017 11:16
Smaczne, trochę inne, ale często robię, bo nie ma jak swoje obiadki.

Stenka

16.11.2016 23:04
smaczne danie

Ada-Gaba

16.11.2016 21:34
ciekawy pomysł na danie obiadowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat