Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mielonym i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne
mielone mięso 25 dag
cebula 1 szt
jajko 2 sztuki
papryka czerwona 1/4 papryki
pieczarki 2-3 sztuki
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mielonym i papryką

WYKONANIE:

Filety z piersi umyć i przekroić każdą na 3 części i rozbić tłuczkiem, posolić, posypać pieprzem. Mięso mielone wyrobić z pokrojoną cebulką, papryką, pieczarkami, jajkiem, doprawić czosnkiem, solą i dokładnie wyrobić farsz i nakładać na filety, mocno zwinąć, można spiąć szpikulcami. W rondelku rozgrzać tłuszcz i włożyć i smażyć na rumiano z wszystkich stron, delikatnie podlać wodą i dusić około 20 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.03.2014 22:52
bardzo smakowite połączenie mięska
IwonaDD 19.01.2014 16:58
bardzo fajnie zrobione roladki! komplementy!
Angelika10 13.01.2014 23:37
smaczne roladki
Michał2 08.01.2014 21:04
świetne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak