Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka ze śliwkami opasane boczkiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczak 1/2 kg
suszone śliwki 10 szt
wędzony boczek 6 plastrów
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
śmietana 30% 375 ml
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka ze śliwkami opasane boczkiem

Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Z obu stron oprószyć solą, pieprzem i papryką. Następnie z jednej strony mięso oprószyć tymiankiem i rozmarynem, ułożyć po dwie suszone śliwki, delikatnie zwinąć. Roladkę opasać plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie zalać śmietanką i dusić ok. 8 minut na małym ogniu. Podawać z wytworzonym sosem oraz pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.02.2014 15:03
apetyczne roladki :)
Iwusia 16.01.2014 22:31
fantastyczne mięsko
Sroczka 16.01.2014 19:10
Ależ pyszności, zjadłabym z chęcią.
Beatris 16.01.2014 19:03
Niezwykle apetyczne roladki:)
Róża1 16.01.2014 17:41
fajne mięsko:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak