Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą zawijane w boczku
Roladki z kurczaka zawijane w boczku to pyszne i proste danie obiadowe, które przygotujesz w zaledwie kilka chwil.
Z tego przepisu dowiesz się:
- jak przygotować mięso?
- czym nadziać roladki z kurczaka?
- jak długo piec kurczaka w piekarniku?
- jak dietetycznie przyrządzić roladki z kurczaka?
KROK 1. Oczyszczone piersi dzielimy na 3 części i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (na grubość około 1 cm). Każdy filet oprószamy z obu stron solą i pieprzem, a z jednej strony smarujemy je musztardą.
KROK 2. Pomidory odsączamy z zalewy oliwnej, a mozzarellę kroimy w plastry. Na stronie posmarowanej musztardą układamy suszonego pomidora oraz kawałek sera, a następnie zawijamy. Każdą roladkę owijamy także plastrem boczku.
KROK 3. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy je tłuszczem:
- na diecie keto używamy masła, smalcu lub oliwy z oliwek;
- w zwykłej diecie świetnie sprawdzi się olej rzepakowy.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy przez około 25 minut