Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka z kremem koperkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 g
mleko 20 ml
serek śmietankowy 150 g
koperek
sól
pieprz
oliwa
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka z kremem koperkowym

Kurczaka należy osolić i popieprzyć ja go dodatkowo natarłam rozpuszczoną w wodzie kostką rosołową. Następnie cieniutko rozbić.
Koperek drobno pokroić i wymieszać z serkiem. Dla mnie najlepszy do tego jest serek almette lub jakiś inny o podobnej konsystencji. Serkiem z koperkiem posmarować kurczaka i zawijać roladki. Dobrze jest wzmocnić wykałaczkami, żeby się w pieczeniu nie rozwaliły.Na końcu lekko oblać je mlekiem.
Ja na początku wsadziłam je na 160 stopni do piekarnika, następnie smażyłam na małym ogniu na patelni. Wtedy są dobrze podpieczone a nie ze smażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 08.11.2013 09:29
smaczne danie:)
halina17 16.05.2013 17:10
Smaczne danie.
Zdzisław 16.05.2013 00:28
dla mnie smaczne danie
jasiek 15.05.2013 23:47
ale smaczne
beniaminek 15.05.2013 22:54
fajne danie
Megg 15.05.2013 21:37
przepyszne!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak