Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 szt
  • kaszanka

    10 dag ( wiejska)
  • ogórek kiszony

    0,5 szt
  • cebula podsmażona

    1 łyżka
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    do smaku
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    2-3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem foto
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć kolorowym pieprzem i solą.
Krok 2 - Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem foto
Kaszankę bez osłonki włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, opcjonalnie doprawić do smaku mielonym angielskim zielem. Następnie wyłożyć na mięso, wyrównać, posypać smażoną cebulą.
Krok 3 - Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem foto
Ułożyć po słupku kiszonego ogórka.
Krok 4 - Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem foto
Mięso z dodatkami zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
Krok 5 - Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem foto
Tak przygotowane roladki obtoczyć w mące i zanurzać w rozbełtanym jajku.
Krok 6 - Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem foto
Następnie lekko dociskając dokładnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 7 - Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem foto
Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 26.06.2017 22:40
Ciekawe roladki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat