Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kapusty pekińskiej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska kilka liści
pomidor 1 mały
szynka konserwowa 4 plasterki
cebula 1/2 małej
jajko 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
majonez tradycyjny 2 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Na samym początku myjemy liście kapusty pekińskiej i osuszamy.
Krok 1 - Roladki z kapusty pekińskiej foto
2
Pomidor , cebulę ,jajko ,szynkę oraz liść sałaty pekińskiej kroimy na mniejsze kawałki . Całość lekko posypujemy przyprawami.
Krok 2 - Roladki z kapusty pekińskiej foto
3
Następnie do miski dodajemy wszystkie pokrojone składniki dodajemy majonez , musztardowe oraz przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników.
Krok 3 - Roladki z kapusty pekińskiej foto
4
Następnie farsz nakładamy na liście kapusty pekińskiej i je zwijamy . Lekko spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki odstawiamy do lodówki na 1 godzinę .
Krok 4 - Roladki z kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 01.07.2015 10:55
Zgadza się i równie smacznie smakuje
agaK. 01.07.2015 10:49
Fajne i łatwo można z tego zrobić danie wegetariańskie zabierając szynkę.
jagoda5913 01.07.2015 10:07
Pomysł super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak