Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka z masłem ziołowo-czosnkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 g
czosnek 2 ząbki
pietruszka kilka
bazylia kilka
sok z cytryny 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
mąka do obtoczenia
jajko 1 szt
marchew 400 g
pieprz do smaku
indyk 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z masłem ziołowo-czosnkowym

Kroki postępowania

1
Na początku przygotować masło: czosnek zetrzeć na małych oczkach tarki, posiekać pietruszkę i bazylię, dodać sok z cytryny, przyprawić sola i pieprzem. dodać do masła i wymieszać. Podzielić na 3 równe części i uformować wałeczki. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki. Marchewkę oskrobiać, opłukać. Gotować w osolonej wodzie do miękkości, można dodać lyżkę masła.
Krok 1 - Roladki z indyka z masłem ziołowo-czosnkowym foto
2
Piersi z indyka rozbić na kotletu, na każdej ułożyć wcześniej przygotowane masło. Zwinąć dokładnie, można spiąć wykałaczkami. Mąkę, bułkę
Krok 2 - Roladki z indyka z masłem ziołowo-czosnkowym foto
3
tartą i roztrzepane jajko umieścić w osobnych miseczkach. Roladki najpierw obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Krok 3 - Roladki z indyka z masłem ziołowo-czosnkowym foto
4
Wyjąć na ręcznik papierowy i podawać.
Krok 4 - Roladki z indyka z masłem ziołowo-czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 27.06.2013 09:41
pycha zjadłabym takie
Janina 26.06.2013 21:16
Smaczne roladki ;)
Gary Michy 26.06.2013 20:57
Mmmm pycha! :)
Monia 26.06.2013 20:13
Smakowity przepis, wykorzystam trochę do jutrzejszego obiadu ;)
MagdaXXX 26.06.2013 20:05
mniam ekstra
iwi 26.06.2013 19:58
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak