Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka z marchewką i żyrawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Do roladek

filet z indyka 500 g
marchewka 1 mała
cebula 1/2 szt
żurawina suszona 3 łyzki
olej do smażenia

przyprawy

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki

na sos

śmietana 18 proc 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z marchewką i żyrawiną

Filet umyć, osuszyć, pokroić w plastry, włożyć je między dwa kawałki foli i rozklepać na cienkie płaty. oprószyć solą i pieprzem i odstawić do lodówki. W tym czasie marchewkę oczyścić, zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Na łyżce oleju zeszklić cebulę, dodać marchew, dusić 5-7 minut, dołożyć żurawinę, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na płaty mięsa położyć przestudzony farsz, ciasno zawinąć, można spiąć wykałaczką. Na pozostałym oleju obsmażyć roladki ze wszystkich stron, podlać ok pół szklanki wody, dodać listek i ziele, dusić pod przykryciem 15 minut. Na koniec zaciągnąć sos mąką i śmietaną. Roladki podawać pokrojone na plastry z surówką i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.12.2016 09:07
wspaniałe roladki
jagoda5913 02.05.2016 21:34
pięknie wyglądją
Damiano
Damiano 02.05.2016 21:22
ekstra roladki
marcia7 02.05.2016 18:36
świetne są
KORAL 02.05.2016 18:15
Fajne lubię takie
Stenka 02.05.2016 17:44
smaczne danie obiadowe i ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak