Roladki z filetów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2
  • ser żółty

    2grube plastry
  • szynka

    2 grube plastry
  • pieprz

  • olej

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety utłuc.Posypać z obu stron przyprawami,na każdego ułożyć po plasterku sera i szynki,zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.Roladki obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkim stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika154 15.09.2011 07:35
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat