ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • ciasto francuskie

    375 g
  • szynka

    5 plasterków
  • ser żółty

    7 plasterków
  • natka pietruszki

    garść posiekanej
  • papryka czerwona

    1/4

Przyprawy i dodatki

  • ketchup

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto smaruję ketchupem.
Następnie wzdłuż układam szynkę, ser, paprykę i natkę (pośrodku ciasta).
Dosyć obficie posypuję ziołami prowansalskimi i ostrą papryką.
Zwijam w roladę i kroję na kawałki.
Piekę około 15 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat