Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
ciasto francuskie
375 g -
szynka
5 plasterków -
ser żółty
7 plasterków -
natka pietruszki
garść posiekanej -
papryka czerwona
1/4
Przyprawy i dodatki
-
ketchup
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
Przepis i sposób przygotowania ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Następnie wzdłuż układam szynkę, ser, paprykę i natkę (pośrodku ciasta).
Dosyć obficie posypuję ziołami prowansalskimi i ostrą papryką.
Zwijam w roladę i kroję na kawałki.
Piekę około 15 minut w 180 stopniach.
Komentarze (0)