ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • ciasto francuskie

    375 g
  • szynka

    5 plasterków
  • ser żółty

    7 plasterków
  • natka pietruszki

    garść posiekanej
  • papryka czerwona

    1/4

Przyprawy i dodatki

  • ketchup

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Ciasto smaruję ketchupem.
Następnie wzdłuż układam szynkę, ser, paprykę i natkę (pośrodku ciasta).
Dosyć obficie posypuję ziołami prowansalskimi i ostrą papryką.
Zwijam w roladę i kroję na kawałki.
Piekę około 15 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat