Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z boczkiem i śliwką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
boczek wędzony 6 długich plastów
śliwki suszone 8 dag
olej do smażenia
bulion 1/2 szkl
sól i pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z boczkiem i śliwką

Mięso rozbij, posyp solą, pieprzem i majerankiem. Na mięsie ułóż po kilka śliwek, zawiń w roladkę i obtocz boczkiem. Zepnij wykałaczką. Na patelni rozgrzej olej i smaż roladki z każdej strony. Zalej bulionem i duś około 15- 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak