Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z boczkiem i cebulką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
boczek wędzony 4 plastry
cebula 3 szt
masło 2 łyż
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z boczkiem i cebulką

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić. Oprószyć do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki z boczkiem i cebulką foto
2
Na mięso położyć plastry boczku.
Krok 2 - Roladki z boczkiem i cebulką foto
3
Cebule obrać i pokroić w piórka. Usmażyć na maśle, można posolić by cebulka szybciej zmiękła.
Krok 3 - Roladki z boczkiem i cebulką foto
4
Na boczek z jednego boku położyć po łyżce cebuli.
Krok 4 - Roladki z boczkiem i cebulką foto
5
Zrolować. Roladki usmażyć na złoty kolor.

Krok 5 - Roladki z boczkiem i cebulką foto
6
Podawać z pozostałą cebulką.
Krok 6 - Roladki z boczkiem i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.04.2015 21:41
lubię takie
Małgorzata Pin 22.04.2015 21:31
Roladki w każdej postaci są bardzo apetyczne.
halina17 22.04.2015 17:27
Dobre roladki.
cukiereczek 22.04.2015 16:14
no i jest przepis na smaczny domowy obiad
bertpvd 22.04.2015 13:15
piękne roladki :)
IKrakowianka 22.04.2015 13:12
świetne roladki
Aleksandra/Olcia 22.04.2015 12:26
bardzo apetycznie się prezentują
Franciszek 22.04.2015 11:35
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak