Roladki z białej kiełbasy

Roladki z białej kiełbasy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Roladki z farszem

  • kiełbasa biała

    600 g
  • jajko

  • bułka tarta

    3/4 szkl
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • ser żółty

    150 g
  • pieczarki

    200 g
  • por (biała część)

  • masło

    1 łyżka
  • Sól ziołowa- MŁYNEK

  • pieprz

  • bułka tarta

    1/2 szkl (do obtoczenia)
  • olej do smażenia

Sos

  • cebula

    1 duża
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • bulion wołowy

    600 ml
  • liść laurowy

  • ziele angielskie całe

    5-6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę obieramy i razem z jajkiem ,majerankiem i bułką tartą wyrabiamy na jednolitą masę.
Dzielimy na 4 porcje i rozwałkowujemy.
Ser ścieramy na dużych oczkach.
Pieczarki czyścimy ,również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym porem podsmażamy na maśle. Do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem.
Na każdą porcję rozwałkowanej masy wysypujemy ser ,następnie farsz z pieczarek.
Roladki zawijamy ,obtaczamy w bułce tartej ,obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
W rondelku szklimy cebulę na maśle ,oprószamy mąką (chwilę podsmażamy) i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Wkładamy roladki do sosu i dusimy na wolnym ogniu 20 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka01

22.03.2015 23:06
super przepis :)

luna76

22.03.2015 19:07
rewelacyjny przepis, wykorzystam na święta :)

w mojej kuchni

22.03.2015 18:23
takie pyszności chętnie zjem ze smakiem..

olkaaa

22.03.2015 16:47
fajny pomysł

Grazyna0211

22.03.2015 15:43
smacznie u Ciebie

RenataZ-et

22.03.2015 15:35
rewelacyjny pomysł :)

Kuchnia Marty

22.03.2015 14:54
Super przepis! Chętnie spróbuję takich roladek :)

mirosława4

22.03.2015 14:24
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat