Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 4 plastry
ogórek kiszony 2 sztuki
cebula 1 sztuka
boczek wędzony 4 plastry
musztarda
majeranek
sól i pieprz
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
mąka pszenna
olej do smażenia

Porada

Roladki wołowe podajemy z surówką z czerwonej kapusty i kluskami śląskimi.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe

Plastry mięsa dość cienko rozbijamy tłuczkiem.Cebulę kroimy w pióra,boczek i ogórki w słupki.Plastry mięsa smarujemy musztardą,posypujemy majerankiem.Układamy słupki boczku,ogórka i pióra cebuli i zwijamy dość ciasno roladki.Spinamy wykałaczką.
Roladki obtaczamy w mące.w rondlu na rozgrzanym oleju obsmażamy na złoty kolor z obydwu stron.Podlewamy wodą , w takiej ilości aby przykryła roladki,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.Dusimy do miękkości mięsa,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i przyprawą w płynie.Zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie.Dodajemy odrobinę majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.07.2015 19:16
pysznie wyglądają
gosia1988 30.06.2015 19:22
pyszny obiad
Aleksandra/Olcia 30.06.2015 19:19
prawdziwa ślonsko rolada....uwielbiam
agnieszka214 30.06.2015 19:17
bardzo apetyczy obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak