Roladki wieprzowe z włoską kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

  • chrzan

  • czosnek

    4 ząbki
  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

  • mąka

  • schab

    3 kotlety
  • kapusta włoska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kotlety lekko rozbijamy, pieprzymy swiezomielonym pieprzem oraz nacieramy solą ziołowa. na kazdy z kotletów ladziemy cienki plasterek sera, na to troche zszatkowanej kapuste, oraz pół łyzeczki chrzanu. Zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Czosnek oboieramy i przeciskamy, mieszamy go z solą ziołowa i nacieramy mieso, posypujemy lekko maka i dosciskamy. Panierujemy w jajku i bułce, smazymy w głebokim tłuszczu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Teresa19 23.06.2011 08:02
fajne
aguus 13.05.2011 11:34
takich jeszcze nie jadłam - super pomysł!
pigila 14.03.2011 08:17
super
jolajka 18.01.2011 09:47
piękna zieleń, wiosny by się chciało
Faustyna 02.01.2011 18:20
Ciekawy pomysł :) Nie jadłam jeszcze roladek nadziewanych kapustą...:)
wiktor188 30.12.2010 13:16
mniam
monisia1977 25.11.2010 09:07
pycha
Cbeti 24.11.2010 13:06
tak jeszcze nie robiłam, spróbuję
berys18 21.11.2010 18:39
fajny przepis
matii6 11.11.2010 15:58
coś innego ,włoska kapusta??

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat