Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
mięso wieprzowe
2 plastry -
musztarda
2 łyżeczki -
smalec
1 łyżka -
Liść laurowy suszony Prymat
-
ziele angielskie
2 szt -
kostka mięsna
Farsz
-
pieczarki
20 dkg -
cebula
-
Kucharek przyprawa do potraw
-
pieprz
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Roladki wieprzowe z pieczarkami
Umyte i osuszone mięsko rozbijamy. Na każde mięsko dajemy jedną łyżeczkę musztardy i rozsmarowujemy. Następnie dajemy na każde mięsko usmażone pieczarki i zwijamy w roladkę.
Przygotowane roladki obsmażamy na smalcu. Podlewamy wodą, dajemy kostkę mięsną, liść laurowy i ziele. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się