Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mięso wieprzowe 2 plastry
musztarda 2 łyżeczki
smalec 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 2 szt
kostka mięsna

Farsz

pieczarki 20 dkg
cebula
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z pieczarkami

Farsz; Pieczarki i cebulkę obieramy i kroimy. Smażymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy do smaku. Chłodzimy.
Umyte i osuszone mięsko rozbijamy. Na każde mięsko dajemy jedną łyżeczkę musztardy i rozsmarowujemy. Następnie dajemy na każde mięsko usmażone pieczarki i zwijamy w roladkę.
Przygotowane roladki obsmażamy na smalcu. Podlewamy wodą, dajemy kostkę mięsną, liść laurowy i ziele. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak