Roladki wieprzowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso wieprzowe

    2 plastry
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • smalec

    1 łyżka
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

    2 szt
  • kostka mięsna

Farsz

  • pieczarki

    20 dkg
  • cebula

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz; Pieczarki i cebulkę obieramy i kroimy. Smażymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy do smaku. Chłodzimy.
Umyte i osuszone mięsko rozbijamy. Na każde mięsko dajemy jedną łyżeczkę musztardy i rozsmarowujemy. Następnie dajemy na każde mięsko usmażone pieczarki i zwijamy w roladkę.
Przygotowane roladki obsmażamy na smalcu. Podlewamy wodą, dajemy kostkę mięsną, liść laurowy i ziele. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat