Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z kalarepkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebulki szalotek 6 szt
zielona pietruszka
kalarepka młoda 4 szt
masło roślinne 100 g
małe cebulki 250 g
ziemniaki 750 g
piwo jasne 250 ml
rosół drobiowy 200 ml
śmietana 18 proc 250 ml
sól i pieprz
kotlety schabowe 6 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z kalarepkami

Zmiksować szalotki, pietruszkę i jedną, pokrojoną na kawałki kalarepkę. zmiksowane warzywa podgrzewać przez 15 minut na małym ogniu z dodatkiem niewielkiej ilości masła.
Kotlety rozrobić na desce, posolić, posypać pieprzem i cienko posmarować masą warzywną. Uformować roladki zwijając mięso w wałek i obwiązać nitką. Obrać ziemniaki i cebulę, pozostałe kalarepki po obraniu pokroić na ćwiartki.
Obsmażyć na maśle całe ziemniaki i cebulę. Gdy będą dobrze zarumienione, wyjąć z naczynia i przechować w cieple na ich miejsce ułożyć roladki i obsmażyć ze wszystkich stron.
Dorzucić cebulki, ziemniaki, kalarepki, zalać piwem i rosołem, doprawić. W odkrytym, płytkim rondlu trzymać na ogniu 25 minut.
Ułożyć roladki i jarzyny na półmisku. Do sosu pozostałego w rondlu dodać śmietanę, wymieszać, podlać przed podaniem na stół

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 20.01.2013 12:20
kalarepki w tej postaci wydaja się bardzo interesujące
Marta1986 20.01.2013 12:12
pyszne
IwonaKa 20.01.2013 12:01
ale smaczne danie,moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak