Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe w sosie serowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 4 kotlety
korniszony 2 sztuki
ser żółty 4 plastry
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
bulion 200 szklanki
serek topiony śmietankowy duży 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe w sosie serowym

Kotlety rozbijamy przyprawiamy solą, pieprzem i curry. W każdym układamy plaster sera i pół korniszona. Zawijamy.
Masło topimy w rondelku, wsypujemy mąkę i zasmażamy. Później wlewamy bulion, dodajemy serki topione i wszystko rozpuszczamy na małym ogniu.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem serowym i wkładamy pod przykryciem do nagrzanego piekarnika na 40 min w temp. 180*C
Ja podałam z białym ryżem i korniszonami.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 10.01.2014 10:49
Smaczny obiadek :)
Rafcio 12.12.2013 13:43
już wiem co będę robił na obiad :D
Jolie 06.12.2013 08:51
muszą być bardzo smaczne!
Marta11 05.12.2013 21:49
swietne roladki
edludwicki 05.12.2013 21:49
smaczne roladki
Megg 05.12.2013 20:18
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak