Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe w sosie paprykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 30 dkg
boczek 1 plaster
ogórek kiszony kawałek
musztarda
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
papryka czerwona 1/4
olej
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe w sosie paprykowym

Umyte i osuszone mięso rozbijamy. Oprószamy kucharkiem i pieprzem. Następnie smarujemy musztardą, dajemy plaster boczku, 1/4 ogórka przekrojonego wzdłuż i zwijamy w roladkę. Przygotowane mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Podlewamy wodą, dodajemy paprykę w proszku i dusimy pod przykryciem do miękkości. W między czasie dodajemy posiekaną na drobne kawałeczki paprykę. Sos można zagęścić zawiesiną z mąki i wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 30.11.2013 15:39
bardzo dobre roladki
Dorian 01.11.2013 12:57
pyszne miesko
Katarzyna59 25.08.2013 09:26
bardzo apetyczne
ben-ka 30.04.2013 08:14
zjadłabym z apetytem.
jeta72 19.03.2013 13:25
bardzo lubię :-)
IZABELA29 13.02.2013 10:39
z nutą papryki bardzo pysznie i tak jak lubię
RenataZ-et 17.01.2013 20:39
Też takie robię :) Do tego brakuje tylko klusek oraz surówki i mamy wyśmienity obiad!
Łukasz15 19.10.2012 21:20
Wyśmienite
mirosława4 05.10.2012 18:46
smaczne
Wacław 02.10.2012 10:49
oj,pyszny ten obiad !
Ela15 16.08.2012 08:49
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak