Roladki szpinakowe z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 op
  • żółtka

    2 szt
  • białka

    4 szt
  • serek

    naturalny 400g
  • łosoś wędzony plastry

    400g
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
Szpinak rozmrażamy na patelni. Dodajemy 2 łyżki masła.
Krok 2 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
Doprawiamy go pieprzem.
Krok 3 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
Odcedzamy rozmrożony szpinak i dodajemy do niego żółtka. Dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
Ubijamy piane z jajek.
Krok 5 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
Do piany dodajemy delikatnie szpinak i stopniowo mieszamy.
Krok 6 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Masę wylewamy na papier do pieczenia rozłożony na blaszcze piekarnika. Pieczemy około 15 minut.
Krok 7 - Roladki szpinakowe z łososiem foto
Na upieczony spód układamy najpierw serek naturalny, który dokładnie rozsmarowujemy i rozdrobnionego łososia. Następnie zawiajmy całość w rulon i owijamy w folie aluminiową robiąć cukierka. Odtsawiamy do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Elunia61 22.06.2017 16:30
Bardzo ciekawy przepis.Chyba sie skusze i zrobie taka roladke :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat