Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki serowo-czosnkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka konserwowa 10 plasterków
ser żółty 150 gram
czosnek 2 ząbki
majonez 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
woda przegotowana 2 szklanki
kostka rosołowa drobiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki serowo-czosnkowe

Kroki postępowania

1
Ścieramy se na drobnych oczkach.
Krok 1 - Roladki serowo-czosnkowe foto
2
Do sera dodajemy majonez, czosnek i pieprz. Mieszamy.
Krok 2 - Roladki serowo-czosnkowe foto
3
Przygotowujemy składniki
Krok 3 - Roladki serowo-czosnkowe foto
4
Przygotowana masę umieszczamy na plasterku szybki konserwowej i zawijamy małe roladki.
Krok 4 - Roladki serowo-czosnkowe foto
5
W wodzie rozpuszczamy żelatynę z kostka rosołową drobiową.
Krok 5 - Roladki serowo-czosnkowe foto
6
Przygotowane roladki układamy na talerzu i zalewamy żelatyną.
Posypujemy koperkiem do ozdoby.
Krok 6 - Roladki serowo-czosnkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.03.2017 10:16
smaczny pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak