Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 50 dkg
szpinak mrożony 50 dkg
pomidory suszone w zalewie ok 10 szt
czosnek 1 główka
śmietana 18 proc 300 ml
mozzarella 1 kulka
sól i pieprz
bulion warzywny 2-3 szkl

do panierowania

sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Schab pokroić na plastry i rozbić. Obsypać solą i pieprzem i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem (około pół główki). Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.
Zamrożony szpinak wrzucić na rozgrzaną patelnię. Wlać 2 łyżki oleju. Smażyć aż szpinak się rozpadnie. Dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Doprawić solą i pieprzem.
Suszone pomidory pokroić wzdłuż na pół. Na każdego kotleta nałożyć po łyżce szpinaku i dwa połówki pomidora. Zwinąć w roladkę, obtoczyć w mące z przyprawami i obsmażyć.
Krok 1 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto
2
Przełożyć do naczynia do zapiekania. Zalać bulionem i zapiekać pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Pozostały szpinak podgrzać i zalać śmietaną. Zagotować. Doprawić do smaku.
Krok 2 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto
3
Sos wyłożyć na półmisek, na nim ułożyć roladki. całość posyapć startą mozzarellą. Smacznego.
Krok 3 - Roladki schabowe ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 06.09.2015 19:24
bardzo apetyczne mięsko :)
Motorek 06.09.2015 19:17
Bardzo smaczne
irenka 06.09.2015 19:08
wyglądają przepysznie ,na pewno smaczne ,coś dla mnie
Renataj 06.09.2015 18:20
Z takim farszem schabowych jeszcze nie robiłam - muszę wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak