Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z szynką parmeńską

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki
szynka parmeńska 4 plastry
kukurydza 4 łyżki
cebula 1/4 sztuki
bazylia świeża 8 dużych liści
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
mąka pszenna do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z szynką parmeńską

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki schabowe z szynką parmeńską foto
2
Każdy plaster mięsa posmarować musztardą.
Krok 2 - Roladki schabowe z szynką parmeńską foto
3
Na każdym ułożyć po plasterku szynki, po 2 liście bazylii, po trochu cebuli i kukurydzy.
Krok 3 - Roladki schabowe z szynką parmeńską foto
4
Zwinąć w ścisłe roladki, spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Roladki schabowe z szynką parmeńską foto
5
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać z mlekiem.
Krok 5 - Roladki schabowe z szynką parmeńską foto
6
Roladki obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.
Krok 6 - Roladki schabowe z szynką parmeńską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 30.07.2016 06:57
wspaniałe roladki
Edith85 27.07.2016 09:51
smakowicie wyglądają
kuchcik89 27.07.2016 09:46
pięknie się prezentują:)
Wacław 27.07.2016 09:36
pycha,roladki na 5 :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak