Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z serem i szynką

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 8 szt
ser żółty 8 plasterków
szynka wieprzowa 8 plasterków
pietruszka zielona 1/2 pęczka
musztarda do smaku
masło do smaku
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka pszenna 0,5 szklanki
jajko 2 jajka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z serem i szynką

Kroki postępowania

1
Schab rozbić, posmarować musztardą, posypać zmielonym pieprzem oraz solą. Nałożyć na każdy schab po plasterku szynki, sera żółtego, troszkę masła, oraz posypać posiekaną pietruszką zieloną.
Krok 1 - Roladki schabowe z serem i szynką foto
2
Zwinąć roladki, najpierw zawinąć boki aby masło nie wypłynęło.
Krok 2 - Roladki schabowe z serem i szynką foto
3
Roladki opanierować w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Roladki schabowe z serem i szynką foto
4
Roladki smażyć na rumiano, z każdej strony.
Krok 4 - Roladki schabowe z serem i szynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 07.11.2016 18:29
wygląda pysznie
Pani Domu 07.11.2016 09:17
super roladki
Łukasz15 06.11.2016 22:55
Bardzo dobre
2milutka 06.11.2016 22:48
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak