Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z serem i ogórkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 50 gramów
ogórki konserwowe
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majeranek do smaku
olej słonecznikowy
schab 0,5 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z serem i ogórkiem

Schab kroimy na kawałki o około 1.5-2 cm grubości. Za pomocą tłuczka do mięsa ubijamy kawałki do grubości około 0.5-0.7 cm.

Następnie obydwie strony otrzymanego kawałka solimy oraz posypujemy pieprzem i majerankiem.  Na tak otrzymany kawałek mięsa układamy dwie ćwiartki ogórka konserwowego i dwa paski sera żółtego. Następnie mięso zawijamy i przebijamy wykałaczkami.  Tak otrzymane roladki smażymy najlepiej na oliwie z oliwek (można także na oleju słonecznikowym).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.10.2013 10:04
lubie miesko w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak