Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z papryką i ogórkiem w sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 5 plastrów
ogórki kiszone
papryka konserwowa
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
olej do smażenia
mąka
rosół litr

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z papryką i ogórkiem w sosie

Każdy plaster schabu rozklepujemy tłuczkiem do kotletów. Posypujemy przyprawą do mięsa mielonego oraz ostrą papryką w proszku. Układamy po kawałku ogórka i papryki pokrojonego wzdłuż. Zwijamy roladki i zawijamy nićmi tak aby się nie rozpadały. Roladki smażymy w głębokim garnku na średnio rozgrzanym tłuszczu. Kiedy są lekko zarumienione z wszystkich stron podlewamy je rosołem. Gotujemy po czym zagęszczamy tłuszczem z mąką. Przyprawiamy sos do smaku i papryką ostrą.

Podajemy z utłuczonymi ziemniaczkami polewając roladki i ziemniaki sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.04.2016 07:49
fajne roladki
ppaulina 26.06.2014 16:47
bardzo lubię takie roladki
Jolie 02.11.2013 22:32
świetne! wyraziste i aromatyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak