Roladki schabowe z orzechami, żurawiną i serem brie

Roladki schabowe z orzechami, żurawiną i serem brie

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Bardzo smaczne roladki z chrupiącymi orzechami i słodką żurawiną, których smak idealnie komponuje się z delikatnym serkiem brie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Roladki schabowe z orzechami, żurawiną i serem brie

  • schab bez kości

    4 plastry
  • żurawina suszona

    2 łyżki
  • orzechy włoskie siekane

    2 łyżki
  • ser brie

    100 gramów
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • sól

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0.5 szklanki
  • olej rzepakowy do smażenia

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Roladki schabowe z orzechami, żurawiną i serem brie

Plastry schabu rozbić, posmarować lekko sosem sojowym i przyprawić solą oraz pieprzem.

Każdy plaster posypać posiekanymi orzechami i w kilku miejscach umieścić owoce żurawiny. Mniej więcej na środku plastra ułożyć kilka plasterków serka brie, zostawiając odstępy od krawędzi.

Zwinąć roladki, panierować je w rozmąconym jajku i bułce tartej i spiąć wykałaczką. Smażyć roladki na rozgrzanym oleju do zrumienienia całej powierzchni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat