Roladki schabowe z orzechami, żurawiną i serem brie

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Bardzo smaczne roladki z chrupiącymi orzechami i słodką żurawiną, których smak idealnie komponuje się z delikatnym serkiem brie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Roladki schabowe z orzechami, żurawiną i serem brie

  • schab bez kości

    4 plastry
  • żurawina suszona

    2 łyżki
  • orzechy włoskie siekane

    2 łyżki
  • ser brie

    100 gramów
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz czarny mielony

    2 szczypty
  • jajo

    1 sztuka
  • tarta bułka

    0.5 szklanki
  • olej rzepakowy do smażenia

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry schabu rozbić, posmarować lekko sosem sojowym i przyprawić solą oraz pieprzem.

Każdy plaster posypać posiekanymi orzechami i w kilku miejscach umieścić owoce żurawiny. Mniej więcej na środku plastra ułożyć kilka plasterków serka brie, zostawiając odstępy od krawędzi.

Zwinąć roladki, panierować je w rozmąconym jajku i bułce tartej i spiąć wykałaczką. Smażyć roladki na rozgrzanym oleju do zrumienienia całej powierzchni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat