Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI SCHABOWE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
kotlety schabowe 6 szt
grzyby suszone 50 g
cebula biała 1 szt
marchewka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bulion grzybowy 1 szt
kapusta biała 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI SCHABOWE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Suszone grzyby namoczyć na całą noc, następnego dnia ugotować w wodzie, w której się moczyły ( wywar zachować). Kapustę ugotować z liściem laurowym i z marchewką, ostudzić i dobrze odcisnąć. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, usmażyć. Kapustę wraz z grzybami i marchewką zemleć w maszynce do mięsa.
Dodać usmażone i ostudzone pieczarki z cebulą. Dokładnie wymieszać i doprawić.Kotlety schabowe rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Nałożyć farsz, zwijać w roladki i obwiązać nitką.Usmażyć na patelni na złotobrązowy kolor z obydwu stron. Przełożyć do garnka z wywarem z grzybów, dodać kostkę grzybową i dusić do miękkości. Z wywaru zrobić sos, wystarczy go tylko doprawić i  zagęścić

RADA: do wywaru można dodać trochę czerwonego wina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.03.2013 15:36
takich rolad nie robiłam - na pewno smaczne
adelajda 19.12.2012 16:28
na pewno smaczne
Dorota59 19.12.2012 13:31
bardzo dobre
wyattearp 19.12.2012 12:49
SMACZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak