Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z cukinią

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cukinia 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
zielona pietruszka 1 nać
Liść lubczyku suszony Prymat kilka sztuk
por zielona część
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z cukinią

Kroki postępowania

1
Schab pociąć w plastry i robić jak na klasyczne schabowe posypać delikatnie solą i pieprzem ziołowym. Cukinie umyć i pociąć wzdłuż na cienkie plastry, cebulę pokroić na piórka. Plastry cukinii ułożyć na doprawionym mięsie na niej piórka cebuli
Krok 1 - Roladki schabowe z cukinią foto
2
zwinąć roladki, spiąć je wykałaczką.
Krok 2 - Roladki schabowe z cukinią foto
3
Patelnię z grubym dnem rozgrzać i bez tłuszczu ułożyć na niej roladki obsmażyć z dwóch stron, następnie na wierzchu posypać zieleniną i pozostała cebulką, przykryć oraz zmniejszyć gaz i pod przykryciem smażyć około 30 minut, pod pokrywką para da odpowiednia ilość płynu więc nie trzeba dolewać wody ( ale gdyby się zaczynało przypalać to oczywiście dolewamy płyn)
Krok 3 - Roladki schabowe z cukinią foto
4
pod koniec duszenia do mięsa dodajemy cukinię co nam została.
Podajemy z dowolna sałatką i oczywiście z dodatkiem kaszy.
Krok 4 - Roladki schabowe z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 23:08
super miesko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak