Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe wiosenne

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 1 szt
rzodkiewka 2 szt
szczypiorek do dekoracji
liście sałaty 4 szt
jajko 1 szt
mąka
sól i pieprz
tłuszcz
schab bez kości 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe wiosenne

Kroki postępowania

1
Schab podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki schabowe wiosenne foto
2
Rzodkiewki, sałatę i szczypiorek opłukać, osączyć.
Ogórka obrać, pokroić wzdłuż na 4 części. Rzodkiewki pokroić w cienkie plastry.
Na plastrze mięsa układać liść sałaty, plastry rzodkiewek, szczypior i słupek ogórka.
Krok 2 - Roladki schabowe wiosenne foto
3
Mięso zwijamy z warzywami w rulon, roladki obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce.
Krok 3 - Roladki schabowe wiosenne foto
4
Smażymy roladki w głębokim tłuszczu kilka minut na wolnym ogniu.
Krok 4 - Roladki schabowe wiosenne foto
5
Układać roladki na półmisku wyłożonym liśćmi zielonej sałaty. Udekorować rzodkiewkami.
Krok 5 - Roladki schabowe wiosenne foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.06.2013 08:15
fajny przepis
Agula&Stabi 16.06.2013 16:27
wyglądają pysznie
Piotr-21 16.06.2013 15:10
pyszny obiadek
Barbara/zuza22_85 16.06.2013 14:55
bardzo dobre
Monia 16.06.2013 14:44
Piękne i pomysłowe. Niestety, nie cierpię rzodkiewki :-P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak