Roladki schabowe wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    ok 1/2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    1 średnia
  • marchew

    1
  • ogórek kiszony

    1
  • boczek

    15 dkg
  • musztarda delikatesowa

    5-6 łyżek
  • mąka

    3 łyżki
  • wykałaczki

    kilka szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki schabowe wieprzowe foto
Schab umyć i pokroić w kilka plastrów i pobić tłuczkiem z obu stron
Krok 2 - Roladki schabowe wieprzowe foto
następnie pieczarki obrać,pokroić w kostkę wraz z cebulką i dać na patelnię w której znajduje się olej,
Krok 3 - Roladki schabowe wieprzowe foto
potem marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wsypujemy do pieczarek i smażymy.
Krok 4 - Roladki schabowe wieprzowe foto
Ogórki ścieramy na tarce i dajemy do pieczarek.
Krok 5 - Roladki schabowe wieprzowe foto
Gotowe obtłuczone mięso smarujemy musztardą,
Krok 6 - Roladki schabowe wieprzowe foto
układamy po plasterku boczku surowego,
Krok 7 - Roladki schabowe wieprzowe foto
następnie dajemy pieczarki z dodatkami
Krok 8 - Roladki schabowe wieprzowe foto
na koniec zwijamy w roladkę i wkładamy wykałaczki tak aby trzymały farsz
Krok 9 - Roladki schabowe wieprzowe foto
potem panierujemy w mące wymieszanej z papryką
Krok 10 - Roladki schabowe wieprzowe foto
i smażymy na oleju z obu stron
Krok 11 - Roladki schabowe wieprzowe foto
dolewamy wodę i dusimy do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysia12 03.11.2014 20:48
smaczne są
sylwiusia055 14.01.2014 17:42
smaczne takie
gusia1000 13.01.2014 22:18
Warto tak robić.
mysza666 13.01.2014 20:35
podoba mi się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat