Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe wieprzowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości ok 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 średnia
marchew 1
ogórek kiszony 1
boczek 15 dkg
Musztarda delikatesowa Prymat 5-6 łyżek
mąka 3 łyżki
wykałaczki kilka szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe wieprzowe

Kroki postępowania

1
Schab umyć i pokroić w kilka plastrów i pobić tłuczkiem z obu stron
Krok 1 - Roladki schabowe wieprzowe foto
2
następnie pieczarki obrać,pokroić w kostkę wraz z cebulką i dać na patelnię w której znajduje się olej,
Krok 2 - Roladki schabowe wieprzowe foto
3
potem marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wsypujemy do pieczarek i smażymy.
Krok 3 - Roladki schabowe wieprzowe foto
4
Ogórki ścieramy na tarce i dajemy do pieczarek.
Krok 4 - Roladki schabowe wieprzowe foto
5
Gotowe obtłuczone mięso smarujemy musztardą,
Krok 5 - Roladki schabowe wieprzowe foto
6
układamy po plasterku boczku surowego,
Krok 6 - Roladki schabowe wieprzowe foto
7
następnie dajemy pieczarki z dodatkami
Krok 7 - Roladki schabowe wieprzowe foto
8
na koniec zwijamy w roladkę i wkładamy wykałaczki tak aby trzymały farsz
Krok 8 - Roladki schabowe wieprzowe foto
9
potem panierujemy w mące wymieszanej z papryką
Krok 9 - Roladki schabowe wieprzowe foto
10
i smażymy na oleju z obu stron
Krok 10 - Roladki schabowe wieprzowe foto
11
dolewamy wodę i dusimy do miękkości.
Krok 11 - Roladki schabowe wieprzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 03.11.2014 20:48
smaczne są
sylwiusia055 14.01.2014 17:42
smaczne takie
gusia1000 13.01.2014 22:18
Warto tak robić.
mysza666 13.01.2014 20:35
podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak