Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 2 plastry duże
jajko 2-3 szt
papryka czerwona ok 1/4 szt
bulion ok2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki z czubkiem
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe w galarecie

Mięso rozbić dość mocno tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Paprykę pokroić na słupki i ułożyć po 3 słupki na każdy plaster. Zwinąć w roladki i zasmażyć na gorącym tłuszczu. Podlać wodą(można dodać liść laurowy) i dusić do miękkości. Roladki wystudzić i pokroić na plastry.
W gorącym, dobrze doprawionym bulionie rozprowadzić żelatynę i tężejącą galaretką zalać roladki ułożone na półmisku. Dowolnie udekorować.
Można wykorzystać jajka ugotowane na twardo i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 10.10.2018 14:44
O ja katarzynka ;)
Bożena Matuszczyk 04.02.2017 00:44
Ależ smakowity ten Twój półmisek ;)
Renataj 03.02.2017 21:59
Apetyczny półmisek:) A łabędź rewelacyjny:)
Stenka 03.02.2017 20:12
pięknie wygląda
Beatris 03.02.2017 18:25
Z przyjemnością bym się poczęstowała :)
agnieszka214 03.02.2017 17:49
pyszne roladki na przyjecie
Wiktoria29 03.02.2017 16:18
pięknie zrobione, podane i na pewno smakuje
Mniam 03.02.2017 15:26
Piękna ozdoba stołu i do tego bardzo smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak