Roladki schabowe nadziewane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4
  • pieczarki

    30 dag
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • olej do smażenia

  • jajko

    1
  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i smażyć na tłuszczu, doprawiając solą i pieprzem, ostudzić. Kotlety umyć, rozbić, przyprawić. Na każdy plaster mięsa kłaść 2 łyżki pieczarek. Następnie mięso zwinąć w rolady, spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju. Następnie podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić 10 minut. Podawać z ziemniakami i mizerią lub surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 15.01.2016 08:29
fajny obiadek
Ada-Gaba 19.08.2015 09:47
pyszny obiad
bertpvd 19.08.2015 09:39
przepyszne roladki :) uwielbiam takie smaki
berys18 19.08.2015 07:48
smacznie nadziane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat