Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
łopatka wieprzowa 40 dag
cebula 1
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym

1. Schab pokroić na kotlety, rozbić je, doprawić solą i pieprzem. Łopatkę wieprzową zmielić wraz z małą cebulą. Również doprawić przyprawami i wyrobić na jednolitą masę.
2.Na kotlety schabowe nakładać mielony farsz i zwijać w roladki. Można spiąć mięso wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Następnie przełożyć do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny. Podawać z surówką i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 09.08.2015 15:20
smakowite danie
Krzysztof15 09.08.2015 13:50
pyszne roladki
Motorek 09.08.2015 13:10
smaczne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak