Roladki schabowe grillowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cztery plastry szynki

  • cztery plastry sera żołtego

  • majeranek

  • rozmaryn

  • sól, pieprz do smaku

  • kotlety schabowe

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy dość cienko. Solimy, posypujemy pieprzem i majerankiem, rozmarynem wewnątrz, bo łatwo się przypala. Na kotlecie rozkładamy plaster sera, na to szynkę i zwijamy ciasno w roladki. Patelnię grillową mocno rozgrzewamy i smarujemy cienko olejem. Kładziemy roladki złączeniem na dół i zmniejszamy gaz na mały. Smażymy roladki po kilka minut z każdej strony ( ja smażyłam na czterech \"boczkach\") , na koniec przykrywamy na chwilę pokrywką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 07.03.2014 15:11
pyszne danie
Wacław 17.05.2013 09:45
przepyszne danie
romanrafal 09.11.2012 09:36
pyszności
RenataZ-et 22.10.2012 19:42
świetny pomysł!
Jaheira11 27.10.2011 23:09
smacznie wyglądają
Magdalena1110 05.04.2011 07:12
smaczne
Izabela/bella81 18.03.2011 08:58
pyszności
matii6 07.02.2011 17:47
super wyglądają bardzo smacznie
PaniMISIOWA 16.11.2010 17:55
apetyczne
Grażyna13 16.11.2010 11:11
Na patelni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat