Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
ser żółty 6 plasterków
szynka wieprzowa 6 plasterków
ogórek 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
przyprawy 1 łyżka
jabłko 1 szt.
cebula 1 szt.
masło klarowane 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Schab pokroić na cieńkie plastry Posypać przyprawami..
Na wierzch dać paprykę,ogórek,plastry karczku lub szynki oraz ser żółty.
Zawinąć roladki i spiąć wykałaczką.Obtoczyć w mące.
Roladki dajemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron.
Przekładamy do rondla,a na tym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone jabłko.
Podsypujemy 1/2 łyżki mąki i chwilkę smażymy.
Roladki zalewamy wodą tak by je tylko przykryła,dodać wegety,pieprzu i soli do smaku.
Gotujemy około 40min.po tym czasie wrzucić podsmażoną cebulkę z jabłkiem i podgotować jeszcze 5 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.10.2016 19:51
super roladki
Docherro 12.10.2016 15:36
moje też:)
Maridka19 11.10.2016 09:29
Pyszny obiadek :)
Edith85 10.10.2016 20:34
Smakowite mięsko
magdow 10.10.2016 20:28
moje ulubione ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak