Roladki schabowe

Roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • kiełbasa

    2 sztuki
  • ogórek kiszony

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki schabowe foto
Schab kroimy w 1 cm plastry, zbijamy tłuczkiem z obu stron , mięso posypałam przyprawą do mięs.Cebulę obieramy z zewnętrznych liści i kroimy ją w plastry, kiełbasę i ogórki kroimy w paski.
Krok 2 - Roladki schabowe foto
Na każdym plastrze mięsa kładziemy kawałek kiszonego ogórka, plaster cebuli i kawałek kiełbasy( ja użyłam podwawelskiej). Ciasno zwijamy roladki, spinamy każdą wykałaczką.
Krok 3 - Roladki schabowe foto
Smażymy na oleju z każdej strony , przekładamy do garnka , zalewamy wodą , patelnię płuczemy wodą i pozostały sos wlewam do garnka do smaku, marchew obieram , kroję w plastry wrzucam do garnka. Gotuję do miękkości, przyprawiam "Kucharkiem" .
Krok 4 - Roladki schabowe foto
Gdy roladki są miękkie wyjmuję je z garnka a pozostały sos doprawiam do smaku i zaciągam mąką ze śmietana, smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

blankkaa

04.03.2014 13:18
Uwielbiam! Wyglądają smakowicie.

gosiag

02.03.2014 19:56
pyszny obiadek

halina17

02.03.2014 13:20
Dobre roladki.

Aleksandra/Olcia

02.03.2014 11:55
super mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat