Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
marchew 1 sztuka
cebula 2 sztuki
kiełbasa 2 sztuki
ogórek kiszony 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Schab kroimy w 1 cm plastry, zbijamy tłuczkiem z obu stron , mięso posypałam przyprawą do mięs.Cebulę obieramy z zewnętrznych liści i kroimy ją w plastry, kiełbasę i ogórki kroimy w paski.
Krok 1 - Roladki schabowe foto
2
Na każdym plastrze mięsa kładziemy kawałek kiszonego ogórka, plaster cebuli i kawałek kiełbasy( ja użyłam podwawelskiej). Ciasno zwijamy roladki, spinamy każdą wykałaczką.
Krok 2 - Roladki schabowe foto
3
Smażymy na oleju z każdej strony , przekładamy do garnka , zalewamy wodą , patelnię płuczemy wodą i pozostały sos wlewam do garnka do smaku, marchew obieram , kroję w plastry wrzucam do garnka. Gotuję do miękkości, przyprawiam "Kucharkiem" .
Krok 3 - Roladki schabowe foto
4
Gdy roladki są miękkie wyjmuję je z garnka a pozostały sos doprawiam do smaku i zaciągam mąką ze śmietana, smacznego
Krok 4 - Roladki schabowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

blankkaa 04.03.2014 13:18
Uwielbiam! Wyglądają smakowicie.
gosiag 02.03.2014 19:56
pyszny obiadek
halina17 02.03.2014 13:20
Dobre roladki.
Aleksandra/Olcia 02.03.2014 11:55
super mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak